ميراث آريا(chtn) - در اطلاعيه وزارت بهداشت آمده است:به دنبال خريد دو ميليون دز واکسن آنفلوانزاي نوع A و ورود اولين محموله آن در 2روز پيش و توزيع آن در مراکز بهداشتي، درماني براي افراد پرخطر، دو ميليون دز ديگر از اين واکسن بزودي خريداري مي‌شود.

به منظور حفظ سلامت زائرين بيت‌الله الحرام در حج تمتع امسال، تلاشي همه جانبه اعم از درون‌بخشي و فرابخشي صورت گرفته است. از جمله اين فعاليت‌هاي پيشگيرانه مي‌توان به تشکيل زيرکميته حج تمتع و ارسال گزارش هفتگي به دبيرخانه ستاد مقابله با پاندمي، آموزش وسيع کليه پزشکان کاروان‌هاي اعزامي به عربستان، گسترش آموزش مديران کاروان‌ها و سرکاروان‌ها توسط دانشگاه‌هاي علوم پزشکي کشور در رابطه با مقابله با جهانگيري آنفلوانزا، انتخاب رابطين امين در کاروان‌ها براي آموزش زائرين و تعامل همه جانبه با سازمان حج و زيارت و هيأت پزشکي حج جمهوري اسلامي ايران اشاره کرد.

در بخش ديگري از اين اطلاعيه کاهش اعزام افراد در معرض خطر و داراي بيماري‌هاي زمينه‌اي را اقدامي به جا براي پيشگيري از ابتلا به آنفلوانزاي نوع A و ساير بيماري‌هاي واگيردار بين حجاج امسال، ذکر کرده است.

تنظيم دستورالعمل مراقبت بيماري در زمان اعزام و بازگشت حجاج، تأمين امکانات کمک آموزشي وسيع و توزيع در ميان حجاج در زمان حرکت از مبداء و ورود به مقصد، آموزش زائران توسط 2000 نفر از شهرياران سلامت و استقرار در ايستگاه‌هاي سطح شهر به منظور آموزش عمومي در زمان بازگشت حجاج از ديگر اقدامات مؤثر بوده است.

همچنين يک تيم ارزشمند اپيدميولوژيست متشکل از 6 نفر متخصص عفوني عضو هيات علمي و 6 نفر مدير گروه تخصصي مبارزه با بيماري‌هاي دانشگاه‌هاي علوم پزشکي و 6 نفر کارشناس خبره مبارزه با آنفلوانزا و 10 نفر کارشناس بهداشت محيط آگاه به مقابله محيطي با آنفلوانزا، 2 نفر سر گروه، يک نفر متخصص علوم آزمايشگاهي و يک نفر پزشک رابط شوراي سياستگذاري سلامت صدا و سيما با دبيرخانه کميته اعزامي از سوي اين وزارتخانه به مکه و مدينه، نيز اجراي نظام مراقبت فوق فعال بيماري در طي اجراي مراسم حج تمتع سال جاري را برعهده داشته است.
در اين اطلاعيه تاکيد شده است مهمترين عامل در مؤثر بودن اقدامات فوق، همکاري هموطنان به ويژه حجاج بيت‌الله الحرام و همچنين همکاري دستگاه‌هاي ذيربط خصوصاً سازمان حج و زيارت و هيأت پزشکي حج با اين وزارتخانه بوده که منجر به کنترل موج دوم بيماري آنفلوانزاي نوع A بين حجاج و هموطنان شده است.

در بخش ديگري از اين اطلاعيه با استناد به نظر دفتر سازمان جهاني بهداشت در ايران مبني بر اينکه سيستم گزارش‌دهي بيماري آنفلوانزا در ايران نسبت به کشورهاي منطقه بهتر است، آمده است:

جداول WHO و اعداد و ارقام اعلام شده نشان مي‌دهد که کشورهايي که داراي شرايط تقريباً يکسان با ايران هستند، سيستم گزارش‌دهي دقيق ندارند و يا با تأخير گزارش مي‌دهند. اما گزارش‌دهي در ايران به دليل وجود سيستم مراقبت فعال به صورت منظم، دقيق و به موقع انجام مي‌شود.

اين اطلاعيه در مورد وضعيت گزارش‌دهي آنفلوانزاي نوع A در ايران در مقايسه با ديگر کشورهاي عضو منطقه مديترانه شرقي مي‌افزايد:

بسياري از کشورهاي منطقه طي ماه‌هاي اخير گزارشي از موارد ابتلا و مرگ و مير ناشي از اين بيماري را به WHO ارائه نداده‌اند. به عنوان مثال تعدادي از کشورهاي آسياي ميانه تاکنون گزارشي از موارد اين بيماري در کشور خود اعلام نکرده و تعدادي از کشورهاي حاشيه خليج فارس نيز مدتهاست که گزارش‌دهي خود را قطع کرده‌اند. حتي يکي از کشورهاي همسايه ايران تا دوهفته گذشته آزمايشگاهي براي تائيد موارد ابتلا به اين بيماري در اختيار نداشته است.

در اين اطلاعيه تأکيد شده است: مقايسه آمار مرگ و مير بايستي در مقايسه با جمعيت هر کشور لحاظ شود. به عنوان مثال در کشوري با حدود 19 ميليون جمعيت، 88 مورد مرگ براثر اين بيماري گزارش شده و کشوري با 650 هزار نفر جمعيت 7 مورد مرگ و کشور ديگري با 5 ميليون جمعيت 27 مورد مرگ را گزارش کرده‌اند. لذا با در نظر گرفتن جمعيت 70 ميليوني کشورمان، موارد مرگ و مير ايران به مراتب از اکثريت کشورهاي منطقه پايين‌تر است.

در بخش پاياني اين اطلاعيه با اشاره به خريد دو ميليون دوز واکسن آنفلوانزاي نوع A و ورود اولين محموله آن در 2 روز پيش و توزيع آن در مراکز بهداشتي، درماني براي افراد پرخطر، از خريد دو ميليون دوز ديگر از اين واکسن در آينده نزديک خبرداده و تأکيد شده است:
واکسيناسيون افراد سالم در مقابل بيماري آنفلوانزاي نوع A ضرورت ندارد و مردم با رعايت نکات بهداشتي که تاکنون از سوي مسئولين سلامت کشور مطرح شده است، از ابتلا به اين بيماري پيشگيري کنند.
100

انتهای پیام/

کد خبر 138809186